Pe terenul unei foste grădinițe, astăzi centru de zi pentru persoane cu necesități speciale, a fost construită o pepinieră unde deja au fost crescuți 10 mii de puieți din semințe. Toți copăceii au „sistemul de rădăcină protejată”, ceea ce permite plantarea lor practic în orice anotimp al anului, cu excepția iernii.
Pepiniera a fost construită și este gestionată de AO „Pomul Vieții”, datorită unui grant de 3000 de dolari obținuți de la organizația „Prietenii Moldovei”. Banii au fost utilizați pentru dezvoltarea infrastructurii și construcția pepinierei.
Interiorul este organizat sub forma unui labirint, iar pentru fiecare specie de copaci sunt create condiții specifice pentru dezvoltare. Aici găsim următoarele specii de arbori: paltin de munte, Ginkgo biloba, fag, stejar de stâncă, stejar roșu, mesteacăn, Sophora japoneză, molid argintiu, etc. Puieții crescuți sunt vânduți pe pagina asociației de pe rețele de socializare și pe la târguri locale. Prețul unui puiet variază de la câteva zeci de la lei și poate ajunge la câteva sute, în funcție de dimensiune și specie.
La cultivarea celor 10 mii de puieți au fost implicați peste 50 de voluntari, inclusiv rezidenți ai centrului pentru persoane cu necesități speciale „Speranța și Sănătatea”. Unul dintre beneficiari este și Oleg, care spune că îi face plăcere să ajute la îngrijirea puieților.
AO „Pomul Vieții” văd dezvoltarea pepinierei ca o întreprindere socială, menționând că o parte din profituri merg pentru dezvoltarea afacerii, o parte pentru centrul care îi găzduiește și deja salariile angajaților.